ПГИМ участва в Националния ученически конкурс за есе по счетоводство на тема: „БЪДЕЩЕТО НА СЧЕТОВОДНАТА ПРОФЕСИЯ В УСЛОВИЯТА НА ДИГИТАЛНА ИКОНОМИКА“

от | юни 7, 2024

На 05.06.2024 г. доц. Радосвета Кръстева-Христова преподавател в СА „С.А. Ценов“ гр. Свищов – катедра“Счетоводна отчетност“ връчи сертификати на ученици от ПГИМ – 11 клас , участвали в конкурса.

От общо 56 участници от цялата страна 11 ученици са от Професионална гимназия по икономика и мениджмънт гр. Пазарджик. Те представиха своите визии и идеи за бъдещето на счетоводната професия в контекста на динамично развиващата се дигитална икономика. Показаха задълбочено разбиране за въздействието на новите технологии върху счетоводството и акцентираха върху значението на иновациите, като изкуствен интелект, автоматизация и блокчейн технологии. Подчертаха необходимостта от адаптация и непрекъснато обучение на счетоводителите, за да могат те успешно да отговорят на новите изисквания и предизвикателства.

Ментори на учениците са техните преподаватели по счетоводство: г-жа Мария Даскалова и г-жа Саша Филипова, завършили същото висше учебно заведение.

Моника Йонкова от 11г клас бе отличена и с грамота за представянето си. С получените сертификати се дава предимство при кандидатстване в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – Свищов по първо желание в редовна форма на обучение на следните ученици:

11а клас

– Лилия Михайлова

– Мария Тодорова

– Елиза Йорданова

– Виктория Кътова

11б клас

– Стоилка Илиева

11в клас

– Ивелин Кметски

– Зара Христоскова

11г клас

– Моника Йонкова

– Седеф Максуд

– Михаил Дамбаров

11д

– Елиза Георгиева

Актуално

×
Select Primary Color
Select Secondary Color